De 12 voordelen van een gietvloer
Gietvloeren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en dat is niet zonder reden. Met hun strakke, naadloze afwerking en veelzijdige eigenschappen passen gietvloeren in vrijwel elk interieur. Of je…
Een gietvloer met vloerverwarming is de perfecte combinatie om jouw huis of kantoorruimte snel, duurzaam en gelijkmatig te verwarmen.
Dat is ook de reden dat steeds meer nieuwbouwwoningen tegenwoordig worden opgeleverd met een vloerverwarming en dat steeds meer bestaande woningen overstappen naar een gietvloer met vloerverwarming.
Een gietvloer met vloerverwarming biedt namelijk veel voordelen. Zo bespaar je met vloerverwarming bijvoorbeeld gemakkelijk op de energiekosten en heb je geen lelijke radiatoren meer in huis.
Of bel: 06-51698096
Geheel vrijblijvend een bezoek op locatie
U ontvangt altijd binnen 12 uur een offerte
Wij werken altijd met de beste producten
U ontvangt een volledig op maat gemaakt voorstel
Gelijkmatige warmteverdeling
Vloerverwarming onder een gietvloer zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van warmte door de hele ruimte, wat resulteert in een comfortabele en aangename temperatuur zonder koude plekken.
Comfortabel
Het lopen op een gietvloer met vloerverwarming voelt bijzonder comfortabel aan, omdat je geen last hebt van koude voeten, zelfs niet tijdens koudere seizoenen.
Energiezuinig
Vloerverwarming werkt op lagere temperaturen dan traditionele radiatoren, wat resulteert in een efficiënter gebruik van energie en lagere stookkosten.
Visueel aantrekkelijk
Een gietvloer biedt een strak en naadloos oppervlak, waardoor het de perfecte basis vormt voor een moderne en stijlvolle inrichting van je interieur. Door de toevoeging hoef je geen radiatoren meer in huis.
Ruimtebesparend
Omdat vloerverwarming onder de gietvloer wordt geïnstalleerd, hoef je geen rekening te houden met lelijke radiatoren of convectoren, waardoor er meer ruimte overblijft in de kamer.
Kosten
Je ontkomt nu eenmaal niet aan het feit dat een verwarmde gietvloer geld kost.
Wel is het een investering die je over de jaren heen helpt om te besparen op de energierekening en je woning in waarde verhoogd.
Langere opwarmtijd
Vloerverwarming heeft over het algemeen een langere opwarmtijd dan radiatoren, wat kan resulteren in iets langere wachttijden voordat de gewenste temperatuur is bereikt.
Wel wordt de warmte door de gietvloer gelijk verdeeld over de hele ruimte en kost het minder energie om de woning op te warmen.
Beperktere keuze in vloerbedekking
Niet alle vloerbedekkingen zijn geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming.
Hierdoor kan het dat je, als je überhaupt geïnteresseerd was in vloerbedekking, een beperktere keuze hebt.
Moeilijker te repareren
Het gebeurt niet vaak, maar wanneer er iets kapot is met het deel van de vloerverwarming onder de gietvloer, is het niet de makkelijkste taak om dit te repareren.
Hier heb je in de meeste gevallen een specialist voor nodig.
Of bel: 06-51698096
De dikte van een gietvloer met vloerverwarming kan verschillen van enkele millimeters tot enkele centimeters.
In de meeste gevallen is een gietvloer maar enkele millimeters. Dit is een stuk dunner dan bijvoorbeeld een tegelvloer of een echte houten vloer.
Dat maakt een gietvloer dan ook perfect toepasbaar in combinatie met vloerverwarming. Doordat het zo dun is, zal de warmte direct worden opgenomen in de vloer. Erg efficiënt en goed voor de maandelijkse energierekening!
Het plaatsen van vloerverwarming duurt ongeveer 1 werkdag. Daarna dienen de sleuven dicht gezet te worden om vervolgens het totale oppervlakte ongeveer 10 mm te egaliseren.
Dat neemt in totaal 2 werkdagen in beslag. Wij adviseren om vervolgens aan de slag te gaan met de elektriciteit, het stucwerken en schilderwerk.
Om vervolgens daarna de gietvloer te plaatsen. In feite kun je dan daarna de keuken en meubels op de vloer plaatsen en de woning betrekken.
Door in de huidige dekvloer gootjes te frezen kunnen daar de leidingen ingelegd worden.
Deze leidingen worden aangesloten op de CV-installatie waardoor de vloer kan opwarmen. Nadat de leidingen en werking is gecontroleerd kunnen de sleuven dichtgezet worden.
De leidingen van de vloerverwarming zijn ingefreesd in de huidige ondergrond. Nu is het zaak om de gefreesde sleuven dicht te zetten. Dit dient vervolgens 1 dag te drogen.
Na het dichtzetten van de sleuven kan de vloer geëgaliseerd worden. De vloer zal ongeveer 10 mm geëgaliseerd worden.
Die dikte is nodig om genoeg ruimte te hebben tussen de slangen van de vloerververwarming en de gietvloer.
Nadat de egaline is droog genoeg is dient het opstookprotocol uitgevoerd te worden.
De verkopers en uitvoerders van BVL Gietvloeren kunnen u hierbij helpen en hebben hier documentatie voor. Het opstookprotocol is in feite niet meer dan vanaf 20 graden de temperatuur in de slangen iedere dag 5 graden omhoog te zetten tot 40 graden.
Vervolgens dient dit ook weer stapsgewijs afgebouwd te worden naar 20 graden. Na het uitvoeren van het opstookprotocol zijn de specialisten van BVL Gietvloeren er klaar voor om in ongeveer 4 - 5 dagen een fantastisch gietvloer bij u te plaatsen!
Er zijn verschillende soorten gietvloeren. De meest bekende is waarschijnlijk de epoxy gietvloer. Epoxy gietvloeren zijn bijzonder duurzaam en bestand tegen chemische invloeden, waardoor ze ideaal zijn voor industriële toepassingen. Maar ook in woningen en commerciële ruimtes worden ze steeds populairder vanwege hun naadloze afwerking en moderne uitstraling.
Het grote voordeel van een epoxy gietvloer is hun extreme duurzaamheid, waardoor ze bestand zijn tegen intensief gebruik en lang meegaan. Bovendien zijn epoxy gietvloeren prima te combineren met vloerverwarming, wat zorgt voor een comfortabele en energiezuinige verwarmingsoplossing.
PU gietvloeren, ook wel polyurethaan gietvloeren genoemd, zijn flexibeler dan epoxy gietvloeren en bieden daardoor meer comfort. Ze zijn ook bestand tegen krassen en slijtage, waardoor ze geschikt zijn voor zowel commerciële als residentiële toepassingen.
Het belangrijkste voordeel van een PU gietvloer is hun comfortabele en zachte gevoel onder de je blote voeten, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes waar comfort een prioriteit is. Ook PU gietvloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming, waardoor je geniet van warmte en comfort in elke ruimte.
Cementgebonden gietvloeren worden gemaakt van cement, zand en andere additieven. Ze hebben een natuurlijke uitstraling en zijn ideaal voor zowel binnen- als buitentoepassingen vanwege hun weerbestendigheid. Het voordeel van cementgebonden gietvloeren is hun robuuste karakter en hun vermogen om goed te presteren in verschillende omgevingen. Cementgebonden gietvloeren doen het goed in combinatie met vloerverwarming, waardoor je een mooie, comfortabele en energiezuinige leefruimte creëert.
Acrylaat gietvloeren zijn snel uithardend en kunnen daarom snel worden aangebracht. Ze zijn populair voor renovatieprojecten vanwege hun snelle droogtijd en duurzaamheid. Het voordeel van acrylaat gietvloeren is hun snelle installatieproces, waardoor je snel kunt genieten van een nieuwe vloer zonder lange wachttijden. Daarnaast zijn acrylaat gietvloeren uitstekend te combineren met vloerverwarming, waardoor je een comfortabele en gezellige leefomgeving creëert.
Elektrische vloerverwarming is een populaire keuze om toe te passen in combinatie met een gietvloer.
Dit verwarmingssysteem werkt door middel van elektrische kabels of matten die onder de gietvloer worden geïnstalleerd.
Het grote voordeel van elektrische vloerverwarming gietvloer is de snelle reactietijd.
Elektrische vloerverwarming warmt de vloer snel op, waardoor je nooit lang hoeft te wachten tot je kunt genieten van een comfortabele temperatuur in de ruimte.
Bovendien kan elektrische vloerverwarming nauwkeurig worden geregeld, waardoor je de temperatuur in elke kamer afzonderlijk kunt regelen.
Een ander voordeel van elektrische vloerverwarming gietvloer is dat het geschikt is voor renovatieprojecten waarbij de vloerhoogte beperkt is.
Omdat elektrische vloerverwarming dunner is dan watergedragen systemen, veroorzaakt het geen extra hoogteverschil in de vloer.
Hoewel elektrische vloerverwarming efficiënt en gemakkelijk te installeren is, kan het gebruik ervan hogere operationele kosten met zich meebrengen in vergelijking met watergedragen systemen.
Het is daarom belangrijk om de energie-efficiëntie van elektrische vloerverwarming af te wegen tegen de operationele kosten bij het kiezen van het juiste verwarmingssysteem voor jouw gietvloer.
Een veelgestelde vraag is of een gietvloer kan scheuren wanneer er vloerverwarming ligt. Een gietvloer is een sterk en elastisch product. Doordat de vloer elastisch is, kan de gietvloer per 10m², 1 cm meebewegen. Hierdoor is de kans op scheuren extreem klein. Wanneer je daarnaast ook nog eens het opstook-protocol uitvoert, is het vrijwel uitgesloten.
Daarnaast zullen wij alle krimpscheuren in de ondervloer behandelen voordat wij de gietvloer aanbrengen waardoor deze scheur niet kan doorwerken in de vloer. De voorzorgsmaatregelen in combinatie met de elasticiteit maken de kans op scheuren vrijwel onmogelijk. De cementgebonden gietvloer, ook wel woonbeton genoemd, is daarentegen een harder en niet elastisch product kan kleine krimpscheurtjes vertonen. Een hard product beweegt namelijk niet mee.
Gietvloeren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en dat is niet zonder reden. Met hun strakke, naadloze afwerking en veelzijdige eigenschappen passen gietvloeren in vrijwel elk interieur. Of je…
Een gietvloer wordt vaak geprezen om zijn strakke, moderne uitstraling en onderhoudsvriendelijke eigenschappen. Maar voordat je de keuze maakt om een gietvloer aan te schaffen, is het belangrijk om ook…
Epoxy is een veelzijdige kunsthars die bekend staat om zijn sterke hechting, duurzaamheid en weerstand tegen chemicaliën en water. Deze hars wordt vaak gebruikt in industriële toepassingen, vloeren en kunstprojecten. Epoxyhars…
Polyurethaan, vaak afgekort als PU, is een veelzijdig kunststofmateriaal dat door chemische reacties wordt gevormd. Het wordt gebruikt in talloze toepassingen, variërend van isolatie in gebouwen tot meubels, coatings en…