Gietvloeren zijn te leveren in duizenden kleuren!
Gietvloeren zijn te leveren in duizenden kleuren, o.a. in alle RAL, NCS, Sikkens en onze eigen kleuren. Wij vertellen u via deze blog graag meer over de kleurmogelijkheden van gietvloeren!
Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs op locatie
U ontvangt altijd binnen 24 uur een offerte
Wij werken altijd met de beste producten binnen de branche
U ontvangt een volledig op maat gemaakt voorstel
Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs op locatie
U ontvangt altijd binnen 24 uur een offerte
Wij werken altijd met de beste producten binnen de branche
U ontvangt een volledig op maat gemaakt voorstel
In principe kun je kiezen uit drie type gietvloeren:
De polyurethaan vloer is een vloer die vooral in particuliere woningen wordt gelegd. Dat komt voornamelijk doordat het een hele comfortabele en warme vloer is. Het is een vloer die goed te combineren is met verschillende materialen en kleuren. De vloer is verkrijgbaar in alle kleuren en dus helemaal naar eigen wens te maken. Doordat het een elastische vloer is, is het heel goed toe te passen met vloerverwarming en is ook geluiddempend. Het is ook toe te passen in de badkamer omdat het naadloos en vloeistofdicht is.
Ook wel cementgebonden gietvloer of leef-beton genoemd. Zoals de naam eigenlijk al aangeeft is de cementgebonden gietvloer een vloer gemaakt op basis van cement. Het is een stoere en levendige vloer. Perfect als je net wat meer karakter in je vloer wilt hebben.
Een epoxy gietvloer is een vloer die bestaat uit de kunststof epoxy, welke vloeibaar is. Dit type vloer is niet alleen goed te onderhouden en zeer slijtvast, hij is ook zeer stevig en hardt snel uit. Een epoxy gietvloer is dan ook perfect geschikt voor ruimtes die het zwaar te verduren hebben. Klik hier voor meer informatie over de gietvloer epoxy.
Een gietvloer is een dunne laag vloeibare cement, kunststof of epoxy die wordt uitgesmeerd en vervolgens uithardt. Maar welk type gietvloer is het meest geschikt voor welke ruimte? Dit is afhankelijk van waar de focus op moet liggen. Is het voornamelijk belangrijk dat een gietvloer tegen bepaalde zuren moet kunnen of is hygiëne enorm belangrijk, dan is een epoxy gietvloer het meest geschikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fabrieksruimtes. Is het belangrijk dat een vloer in vele kleuren leverbaar is (zoals in een woning) of dat deze verend en elastisch is, dan is een PU-gietvloer de perfecte vloer. Denk dus eerst goed na wat van belang is bij een gietvloer, voordat je een bepaald type kiest.
De dikte van onze gietvloer UV, gietvloer comfort en woonbeton is 3 tot 4 millimeter dik. De coatingvloer is 1 tot 2 millimeter dik. Ondanks dat een gietvloer een relatief dunne vloer is, is het een hele sterke vloer. Zo wordt een epoxy gietvloer vooral toegepast in het bedrijfsleven vanwege het intensieve gebruik.
Wanneer je eenmaal gekozen hebt voor een bepaald type gietvloer, kom je aan bij de volgende stap – het daadwerkelijk leggen van de gietvloer. Hoe dit in zijn werk gaat leggen we uit op basis van de volgende vijf fases:
Wat er aan voorbereiding gedaan moet worden is afhankelijk van de vloer die er ligt. Bij een anhydriet en cementdekvloer moet er nog geschuurd worden. Wanneer er een tegelvloer ligt moeten er opgeschuurd en geëgaliseerd worden. Bij een fermacell vloer moet er alleen geëgaliseerd worden.
De eerste laag wordt ook wel de primer genoemd. Voordat we de primer aanleggen zorgen we ervoor dat de oneffenheden worden verwijderd, gaatjes worden gevuld en stuc resten worden verwijderd. Vervolgens brengen we de primer aan zodat de gietvloer goed aan de ondergrond hecht. Het laten uitharden van de primer duurt een paar uur.
Nadat de eerste laag erop zit en goed is uitgehard wordt er een schraplaag van epoxy aangebracht. Hier schrapen we de oneffenheden eraf. Hierdoor creëer je een vloer die er strak in ligt waarna vervolgens de gietvloer op gegoten kan worden.
En nu pas komt daadwerkelijk, de gietvloer! Deze stap bepaalt uiteindelijk de kleur en betonlook. Je mag aanwezig zijn tijdens het begin van het leggen van de gietvloer zodat je kunt aangeven of je een rustige of drukke betonlook wilt hebben. We hebben inmiddels ruime ervaring dus het is niet perse nodig om aanwezig te zijn.
De toplaag is een transparante lak en de laatste laag welke de gietvloer beschermt en zorgt voor een mooie afwerking. Nadat deze topcoat is aangebracht zijn alle fases doorlopen en is de vloer klaar voor gebruik. Dit proces duurt ongeveer 4 tot 5 werkdagen. Wanneer wij op maandag beginnen kun je de vloer licht belasten in het weekend. De maandag na het weekend kunnen de meubels weer op de vloer. Wij adviseren qua volgorde eerst het grove werk te doen zoals verven en stucen, daarna de vloer en vervolgens pas de keuken te plaatsen. Wil je meer informatie over wat er mogelijk is bij jou? Of wil je een offerte op maat ontvangen? Neem dan via mail contact met ons op. Wij helpen je graag!
Gietvloeren zijn te leveren in duizenden kleuren, o.a. in alle RAL, NCS, Sikkens en onze eigen kleuren. Wij vertellen u via deze blog graag meer over de kleurmogelijkheden van gietvloeren!
Gietvloeren zien we tegenwoordig steeds vaker terug in particuliere woningen. Dat betekent dat steeds meer mensen de voordelen van een gietvloer in gaan zien en ontdekken dat deze vloer bij…
Heb jij een woning gekocht in een nieuwbouwproject en ben je op zoek naar een mooie gietvloer? Wij hebben een gave actie voor jou: stapelkorting die kan oplopen tot wel…
Een stijlvolle gietvloer is niet meer weg te denken uit de hedendaagse woonkamer. Maar wat kost nou een gietvloer? En wat zijn de voordelen? We vertellen u er graag meer…