Algemene voorwaarden - BVL Gietvloeren
Algemene voorwaarden van BVL Gietvloeren
Gevestigd te Beneden-Leeuwen
Artikel 1 Toepassing Algemene Voorwaarden
a. Deze voorwaarden gelden nadat zij door een der partijen van toepassing zijn verklaard op een offerte of een overeenkomst voor de levering en applicatie van een BVL Gietvloeren product.
Deze voorwaarden gelden eveneens voor alle uit die overeenkomst voortvloeiende overeenkomsten,
en vormen hiermee een geheel. Tenzij schriftelijk uitdrukkelijk anders met BVL Gietvloeren is overeengekomen.
b. Afwijkingen van- of aanvullingen op deze voorwaarden zijn enkel geldig wanneer deze tijdig en uitsluitend schriftelijk zijn overeengekomen.
Artikel 2 Offerte/Prijsopgaven
a. De in onze offerte genoemde prijzen zijn niet onderhevig aan verandering gedurende de in onze aanbieding vermelde termijn, tenzij anders aangegeven.
b. De in de offerte genoemde prijzen zijn gebaseerd op de aanname dat de ruimtes en ondergronden voldoen aan de eisen die BVL Gietvloeren aan deze ruimtes stelt. Deze eisen zijn zowel in artikel 5 en 6 opgenomen van deze algemene voorwaarden alsmede in de bij de koopovereenkomst bijgesloten checklist.
c. Prijsopgaves in onze offertes zijn altijd exclusief eventueel meer- of minder werk. Indien er meerwerkkosten op de offerte zijn vermeld, is dit uitsluitend ter indicatie en niet bindend.
d. Facturering geschiedt altijd uiterlijk twee weken voor start werkzaamheden, mits anders is overeengekomen. Wij factureren de prijs aan de hand van de door onze hoofduitvoerder gemeten meters en eventuele meerwerkkosten.
e. Wanneer het technisch niet mogelijk is om twee weken voor start van de werkzaakheden de ruimtes goed te kunnen meten en beoordelen, zullen wij de factuur splitsen en op basis van de getekende offerte de eerste factuur sturen. Aansluitend zal na het werkbezoek de tweede factuur worden opgemaakt. Eventuele verschillen in meters en meer- of minderwerk zullen in deze tweede factuur worden verrekend.
f. De prijs per vierkante meter is gebaseerd op staffelprijzen. Wijzigingen na inmeten leiden tot aanpassing in de in offerte genoemde vierkante meterprijs. Een hoger metrage kan tot een lagere prijs per vierkante meter leiden en vice versa. Eventuele acties en kortingen omschreven in de getekende offerte blijven van toepassing.
Artikel 3 Annulering
a. De getekende overeenkomst en/of bevestiging per mail kan binnen 72 uur kosteloos worden geannuleerd, mits de uitvoering binnen een termijn van 6 weken plaatsvindt.
b. Bij annulering na deze periode brengt BVL Gietvloeren 25% van de in de overeenkomst opgenomen prijs in rekening.
c. Indien de getekende opdracht en/of bevestiging per mail binnen 3 weken voor de overeengekomen datum van de start van onze werkzaamheden wordt geannuleerd, brengt BVL Gietvloeren 50% van de overeengekomen prijs in rekening.
Artikel 4 Meer- en minderwerk
BVL Gietvloeren verrekent meer- en minderwerk in geval van;
a. wijzigingen van de overeenkomst;
b. afwijkingen van de bedragen van stelposten;
c. afwijkingen in de benodigde hoeveelheden vloermateriaal;
d. gevallen waar meer- en minderwerk in de overeenkomst is opgenomen.
Artikel 5 Verplichtingen naar BVL Gietvloeren.
Bij de uitvoering van de in de getekende offerte overeengekomen werkzaamheden dient u als afnemer:
a. de ruimte waar de vloer wordt geplaatst ontruimd, schoon en tochtvrij gereed te houden;
b. eventuele kleur- en planningswijzigingen zo vroeg mogelijk door te geven, uiterlijk 4 weken voor start van de werkzaamheden. Zodat de gewenste planningsdatum enigszins gegarandeerd worden.
c. te voorkomen dat drie weken vóór aanvang van de applicatie of nog korter planningswijzigingen plaatsvinden. Wijzigingen op deze korte termijn leiden tot een boete van EUR 250 per uitgestelde week voor o.a. opslag van materialen en mogelijk tot planningsvertraging.
d. te voorkomen dat het project in de applicatieweek zelf uitgesteld moet worden, door bijvoorbeeld een onvoldoende voorbereiding. Dit leidt tot doorberekening van de arbeidsuren voor het project en kans op flinke vertraging.
e. ervoor zorg te dragen dat de dekvloeren droog (zoals omschreven in artikel 6) zijn bij de aanvang van de werkzaamheden. Tevens bent u als afnemer verantwoordelijk voor de garantie dat in de twee weken voorafgaande aan de werkzaamheden de dekvloer niet meer in aanraking met water of ander vocht is geweest;
f. ervoor zorg te dragen dat gedurende een periode van 24 uur voorafgaand aan de vloerwerkzaamheden tot minimaal 48 uur na aanbrengen van de vloer de temperatuur in de ruimte niet onder de 18 graden komt en de relatieve vochtigheid niet boven de 80%;
g. dat na voltooiing van de werkzaamheden de vloer gedurende 48 uur niet wordt betreden noch dat de gelegde vloer op andere wijze in aanraking komt met vaste en vloeibare stoffen;
h. voor voldoende water en elektriciteit, alsmede plafondverlichting (dus geen bouwlampen) en verwarming gedurende de werkzaamheden te zorgen;
i. te zorgen dat BVL gietvloeren de werkzaamheden ongestoord kan uitvoeren, zonder dat andere bedrijven in dezelfde periode in dezelfde ruimtes werkzaam zijn;
j. om te zorgen voor de onbelemmerde toegang tot de plaats waar de vloerwerkzaamheden dienen plaats te vinden onder meer voor aanvoering van de voor uitvoering van het werk benodigde materialen en materieel. Daartoe dient de locatie per bestelbus bereikbaar te zijn;
Artikel 6 Verplichtingen van u als afnemer m.b.t. voorbereiding ondergronden
A. Voor cementgebonden/anhydriet en betonnen ondergronden geldt:
1. dat de vloer minimaal 1 – 1,5 week per cm vloerdikte gedroogd heeft. Vochtmeting vindt vooraf door BVL Gietvloeren met een vochtmeter plaats. Let op dat deze meting door ons slechts kan dienen als extra controle voor u. Het biedt geen garantie tegen het toch voorkomen van restvocht en eventueel daaruit voortvloeiende vochtwerking;
2. waterdichte folie onder de dekvloer om optrekkend vocht te voorkomen.
3. een vlakke strakke ondergrond van goede kwaliteit voor aanvang van de werkzaamheden. De vloer mag niet zanderig zijn en is bij voorkeur afgepapt. Op de vloer mag geen lijmlaag voorkomen;
4. het eventueel aanbrengen van afschotten in de ondergrond;
5. het niet voorkomen van gietgallen, stortgaatjes, omegagaatjes, grindnesten, bekistingnaden en dergelijke;
6. de aanwezigheid van de benodigde dilatatie en/of schijnvoegen in de ondergrond, zoals geacht te worden zijn aangebracht volgens NEN-2742-2007 en NEN-2747-2001. De hoeveelheid en locatie dient door de aannemer of
dekvloerleverancier bepaald te worden;
B. Voor cementgebonden of betonnen ondergronden geldt:
1. een vochtpercentage in de ondergrond bij beton mag niet hoger dan 4%, bij zandcement niet hoger dan 2,5%.
2. zandcement afwerklagen die hechtend zijn en voldoende dicht te zijn aangebracht.
C. Voor anhydriet gebonden ondergronden geldt:
1. een vochtpercentage in de ondergrond niet hoger dan 0,5%.
D. Voor houten ondergronden geldt:
1. Dat de ondergrond in zijn geheel wordt afgetimmerd en verlijmd met fermacell 1x28mm;
2. De platen volgens voorschriften in de ruimte zijn geacclimatiseerd alvorens te worden aangebracht.
3. voor de deugdelijke plaatsing van de ondergrond en dat deze is berekend op de belasting van gebruik;
4. Bij applicatie op houten ondergronden (lees ook: underlayment, multiplex, fermacell, parket) is door werking van
de ondergrond (bv. als gevolg van verschillen in temperatuur, luchtvochtigheid en/of belasting) een doortekening van de platen of schrootjes in de gietvloer mogelijk.
E. Bij andersoortige ondergronden zullen afzonderlijke afspraken worden gemaakt.
De hierboven opgesomde punten voor de ondergronden zijn essentieel voor een goede oplevering van uw gietvloer. De voorwaarden beïnvloeden in grote mate het kwalitatieve eindresultaat. Kunnen de punten zoals vermeld in punt 5 en 6 door u niet nagekomen worden, proberen wij u daarmee te helpen. Houdt u dan wel rekening met eventuele meerwerkkosten die wij moeten maken. Meerwerkkosten proberen wij altijd zoveel mogelijk te voorkomen en van te voren met u te bespreken. Dit zal echter niet altijd mogelijk zijn. Houdt u er ook rekening mee dat u als afnemer bij niet-nakoming ook het risico van eventuele gebreken aan de vloer draagt. Is het mogelijk het project uit te stellen om de vloer alsnog aan de eisen te kunnen laten voldoen, dan is de afnemer aansprakelijk voor de daaruit voorvloeiende schade door capaciteit- en tijdsverlies.
Artikel 7 Kleur, Samenstelling en Uitvoering
a. Bij de uitvoering van de werkzaamheden dient u rekening te houden met het volgende; in de vloeren die BVL Gietvloeren legt kunnen ten opzichte van getoonde monsters tijdens de totstandkoming van de overeenkomst:
• lichte kleurverschillen voorkomen;
• glansverschillen optreden;
• lichte oneffenheden of aanzetten voorkomen;
• bij scheurvorming in de ondergrond doortekening in de vorm van een ader voorkomen.
b. De door BVL Gietvloeren opgegeven hoeveelheden materiaal, dikte van de vloer en afschot zijn gebaseerd op een vlakke en strakke ondergrond. Kleurmonsters geven een (kleur)indicatie van de te plaatsen vloer. (Kleur)afwijkingen
komen voor en horen bij de aard van het type vloer. Oneffenheden in de vloer worden bij applicatie in beginselgevolgd en vormen onderdeel van het eindresultaat (van de vloer) tenzij in de overeenkomst het uitvlakken van oneffenheden uitdrukkelijk is overeengekomen.
c. UV-filters of alifatische kunststoffen bieden een hoge UV-bescherming en vertragen of verminderen verkleuring door zonlicht. Uiteraard kan, afhankelijk van de kleur, op den duur nog steeds een bepaalde mate van verkleuring van de geleverde systemen optreden. Kleurvariatie kan ook optreden onder invloed van gebruik, slijtage en onderhoud. Met name bij lichte kleuren zal in de eerste weken de kleur enigszins veranderen ten opzichte van het moment van oplevering.
d. Vanwege het vloeibare karakter van de gietvloer bestaat de kans dat er een lichte glooiing te zien zal zijn langs de plinten c.q. muur. Voor het mooiste eindresultaat dient deze door de afnemer bijgewerkt of geschilderd te worden na oplevering van de vloer.
e. BVL Gietvloeren Duo-Tone kleurmix vloersystemen worden op locatie op een werkvloer aangebracht. Ter plekke worden verschillende kleuren gemengd en verdeeld over de vloer. Door het verdelen van het product over de ondervloer vindt verdere vermenging van kleuren plaats. Deze werkwijze impliceert dat de uitstraling van de vloer op locatie wordt bepaald en per project kan verschillen. Deze werkwijze impliceert tevens dat verschillen in uitstraling binnen een vloerdeel en tussen verschillende vloerdelen en ruimten in hetzelfde project kunnen ontstaan. Dit resultaat past binnen de aard van het product BVL Gietvloeren.
f. De vloer is niet bestand tegen zuren, weekmakers, kleurconcentraten en schuurmiddelen. Lees voor ingebruikname van de vloer daarom ons onderhoudsadvies.
g. BVL Gietvloeren PU COMFORT® zijn z.g. aromatische polyurethaan gietvloeren waar een Uv-bestendige (alifatische) toplaag in kleur als eindafwerking wordt toegepast. In tegenstelling tot de transparante toplaag (alleen leverbaar voor BVL Gietvloeren UV en BVL Gietvloeren Woonbeton) bestaat de kans dat er zichtbaar aanzetten / rolbanen in deze gekleurde toplaag kunnen ontstaan.
h. BVL Gietvloeren Woonbeton” vloeren zijn op minder stabiele ondergronden uiterst kwetsbaar voor scheurvorming. Daarom adviseren wij dit vloersysteem type uitsluitend op cement- anhydriet- of betonnen dekvloeren.
Artikel 8 Garantie
a. BVL Gietvloeren staat in voor de goede hoedanigheid van het product, waaronder begrepen de geschiktheid voor het doel waarvoor de vloer blijkens de overeenkomst is gelegd. De garantietermijn van 3 jaar op onze Epoxy- en 5 jaar op onze PU- en cementgebonden gietvloeren zal ingaan op het moment de werkzaamheden zijn afgerond en de betalingsverplichtingen naar BVL Gietvloeren volledig door afnemer is voldaan.
b. Niet onder garantie valt: scheurvorming door o.a. verzakking, vochtwerking in de ondergrond en osmose, (mechanische) beschadigingen, verkleuringen, lichte spaanslagen of aanzetten c.q. rolbanen in de topcoat, adervorming door werking van de ondervloer en ingevallen vuil in de natte vloer.
c. Klachten binnen de garantievoorwaarden, zullen worden hersteld of vervangen. Wanneer er garantiewerkzaamheden zijn, dient bij uitvoering de afnemer de adviezen en instructies van BVL Gietvloeren te worden opgevolgd.
Artikel 9 Gebreken
a. Indien er gebreken zijn, dient u deze binnen 72 uur na oplevering schriftelijk aan BVL Gietvloeren mede te delen om gebruik te kunnen maken van de garanties. Het betreft de gebreken die u zonder nader onderzoek in redelijkheid had kunnen of moeten constateren.
b. Geringe afwijkingen in maat, kleur, structuur en andere geconstateerde kleine gebreken zijn geen reden tot afkeuring.
c. Bij herstelwerkzaamheden dient afnemer c.q gebruiker de ruimtes aan te leveren zoals beschreven in Artikel 5.
Artikel 10 Betaling
a. Tenzij anders is overeengekomen dient afnemer 50% van de in de getekende overeenkomst genoemde prijs uiterlijk 1 week voor aanvang werkzaamheden te hebben voldaan. De overige 50% dient bij start van de werkzaamheden te zijn voltooid.
b. Bij niet tijdige betaling is de afnemer vanaf de vervaldag een vertragingsrente verschuldigd gelijk aan de wettelijke handelsrente van artikel 6:119a BW
c. Daarnaast is de afnemer bij niet tijdige betaling de buitengerechtelijke incassokosten met een minimum van € 450,- verschuldigd welke BVL Gietvloeren moet maken om inning van de openstaande factuur te bewerkstelligen.
Artikel 11 Aansprakelijkheid
a. BVL Gietvloeren is aansprakelijk voor schade aan de ruimten van de afnemer waar de vloer wordt gelegd, voorzover deze schade door aflevering van het product is veroorzaakt en aan haar personeel, toeleveranciers of transporteur is toe te rekenen. De omvang van de mogelijke schadevergoeding zal vanuit de verzekeringsmaatschappij worden bepaald rekening gehouden met de verhouding tussen de ontstane schade en de prijs van het product, alsmede met de vraag in hoeverre de schade gedekt is door een verzekering ten behoeve van BVL Gietvloeren.
b. BVL Gietvloeren is slechts aansprakelijk voor tekortkomingen en/of gebreken van producten en/of bij de uitvoering van het werk in geval de schade aan BVL Gietvloeren is toe te rekenen. Uitgesloten is gevolgschade bij de afnemer, zoals bedrijfsstagnatie, verhuis- en hotelkosten en dergelijke. De aansprakelijkheid van BVL Gietvloeren voor de door de afnemer geleden schade bedraagt uitsluitend het bedrag dat door verzekeraar zal worden uitgekeerd.
Artikel 12 Toepasselijk Recht en Geschillen
a. Op alle geschillen die voortvloeien uit de overeenkomsten tussen BVL Gietvloeren en haar afnemers is Het Nederlands recht van toepassing.
b. Ter controle van kwaliteit en/of bindend advies, zal BVL Gietvloeren alle geschillen tussen haar afnemers voorleggen aan het Bedrijfschap Afbouw (TBA)
Artikel 13 randvoorwaarden te regelen door de klant
Met het aangaan van een overeenkomst met BVL Gietvloeren verklaart de klant kennis te hebben genomen van onderstaande checklist.
Gietvloer
· Houd rekening met het opstookprotocol. Het opstookprotocol moet 2 weken voor start uitgevoerd worden en is te vinden in artikel 14 van de algemene voorwaarden en onderaan in dit document.
· De gehele woning moet schoon zijn bij de start van de werkzaamheden. Vensterbanken, stopcontacten, bovenkant plinten, gaten in het plafond, brievenbus etc.… De ruimte is schoon: stofvrij en gezogen, geen stuc klodders op de vloer meer aanwezig en de vloer is glad. Er is voorafgaand aan de werkzaamheden in de ruimte geen siliconen gebruikt.
· Indien er een nieuwe cementdekvloer ligt en de stukadoor nog in de woning aan het werk gaat mag deze afgedekt worden met stucloop. Na het stukadoren dient de stucloop verwijdert te worden omdat de dekvloer niet kan drogen wanneer deze afgedekt is. Bij voorkeur dampopen stucloop gebruiken. Voor een optimaal resultaat bij een gietvloer of woonbeton is het belangrijk dat de ondervloer strak en vlak is. Zonder restanten van gips, verf, lijmresten of andere materialen.
· De brievenbus afplakken indien de gietvloer (m.u.v. de droogloopmat) tot aan de voordeur geplaatst dient te worden.
· (Cementgebonden) gietvloeren zijn 3 tot 4mm en hebben een strakke ondervloer nodig. Wanneer de ondergrond niet strak is zal de ondergrond geëgaliseerd moeten worden. Indien er een nieuwe vloerverwarming is gefreesd moet er altijd ongeveer 5 tot 10mm geëgaliseerd worden. De kosten hiervoor zijn te vinden in meerwerklijst van BVL Gietvloeren.
· Er mogen geen andere bedrijven en/of personen in dezelfde ruimte(s) werkzaam/ aanwezig zijn.
· Alle deuren die boven de vloer hangen en draaien moeten verwijderd zijn voorafgaand start werkzaamheden.
· Wanneer de plinten van tevoren geplaatst worden dient de plint aan de onderkant afgekit te worden met een (acrylaat) kit. BVL Gietvloeren kan dit doen tegen een kleine meerprijs. Zie daarvoor de meerwerklijst van BVL Gietvloeren.
· Na het opstookprotocol zijn de scheuren in de dekvloer pas volledige te beoordelen. We komen ongeveer 1 – 2 weken voor start van de werkzaamheden een vloerinspectie doen en dan zijn de scheuren exact op te meten. Hier rekenen we een meerprijs voor van €15 per m1. Zie meerwerklijst van BVL Gietvloeren.
· Ramen dicht om vliegen en andere insecten in huis te voorkomen.
· Wij adviseren om een deurmat te nemen bij de meeste gebruikte ingang.
· Voor het aanbrengen van de vloer mag de ondervloer minimaal twee weken niet met vocht in contact zijn geweest (ook geen siliconenspray/kit). Pas daarom op met het knoeien van vloeistoffen vlak voor het starten van de werkzaamheden van BVL Gietvloeren. Bij een nieuwe zandcement dekvloer wordt een minimale uithardingstijd van 1 cm per week gehanteerd in verband met het vochtgehalte (maximaal 2,5% restvocht).
· De trap dient afgedekt te worden indien BVL Gietvloeren een vloer dient te maken op de eerste verdieping of hoger. De ruimte is schoon: stofvrij en gezogen, geen stuc klodders op de vloer meer aanwezig en de vloer is glad. Er is voorafgaand aan de werkzaamheden in de ruimte geen siliconen gebruikt.
· Er moet een vaste trap aanwezig zijn voor de veiligheid van onze medewerkers.
· We hebben altijd een week werk van Maandag tot Maandag , de hele week mag er niemand in de woning aanwezig zijn. Het kan zijn dat de vloer al op vrijdag of zaterdag opgeleverd wordt maar dit is vooraf niet toe te zeggen.
· Onze uitvoerder neemt in de week voorafgaand aan onze werkzaamheden telefonisch contact op voor een vloerinspectie. Dat kan mogelijk pas op de donderdag of vrijdag in die week zijn. Het heeft geen zin om hier contact over op te zoeken. Het is namelijk pas vrij kort voor de start van de werkzaamheden in te plannen.
· Vochtpercentage in de ruimte(s) mag niet boven de 70% zijn.
· De omgevingstemperatuur dient tussen de 18 en 20 graden te zijn. De vloerverwarming mag aan staan gedurende de werkzaamheden.
· In iedere ruimte is er voldoende licht nodig. Indien er slecht zicht is moeten er peertjes opgehangen worden. Een bouwlamp is geen optie.
· Mocht u de eerste paar minuten willen meekijken terwijl wij de betonlook aanbrengen dan mag u ervan uitgaan dat dit op een woensdag of donderdag gebeurt. Houd hiervoor contact met de uitvoerder via Whatsapp.
· We ontvangen graag bij de vloerinspectie, zo’n één/twee weken van tevoren, de sleutel van de woning/pand.
· De woning moet volledig wind en waterdicht zijn. Er mag geen tocht zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat alle luchtroosters dicht gemaakt moeten worden.
· Een drain in de badkamer dient maximaal 2 mm boven de dekvloer uit te komen. Het gaat dan om het bakje van de drain.
· Wij kunnen geen afschot maken met een gietvloer. Het afschot dient van tevoren met de dekvloer gecreëerd te zijn. Dat geldt ook voor het gedeelte achter de drain.
· Wanneer u voor woonbeton heeft gekozen adviseren wij een krimpband / kantfolie tegen de muur. Wij kunnen dit voor het aanbrengen van de gietvloer aanbrengen. Bij een Gietvloer UV / PU Gietvloer is dit niet noodzakelijk. Wanneer u kiest voor een woonbeton vloer / cementgebonden gietvloer is ons dringende advies om voor krimpband / kantfolie te kiezen. Wanneer u daarna nog plinten laat plaatsen dan dient de krimpband / kantfolie door u zelf verwijderd te worden. Dit dient te gebeuren alvorens de plinten worden geplaatst.
· Het heeft de voorkeur om geen enkele tape op de vloer te plakken. Maar zeker niet in de eerste weken nadat de vloer gelegd is. De coating is dan nog gevoelig en niet volledig uitgehard.
· Wanneer de plinten VOOR het plaatsen van de gietvloer worden aangebracht adviseren wij om de plinten na het plaatsen van de gietvloer af te lakken. Doe dit 3 weken na het aanbrengen van de gietvloer. Plaats een licht plakkende tape op de vloer en laat 1mm ruimte gietvloer over zodat je de gietvloer 1 mm mee lakt. Verwijder daarna de schilderstape en je krijgt een strak resultaat.
· De gehele woning dient volledig vrij van obstakels te zijn.
· Een kraan/wateraansluiting is noodzakelijk om ons werk uit te kunnen voeren.
· Het schilderwerk wat eventueel verricht moet worden na het aanbrengen van de gietvloer is niet voor onze rekening. We raden wel aan het schilderwerk vooraf te verrichten (bij de meeste vloeren) maar er kan altijd iets spetteren. Wij raden aan dit achteraf bij te werken.
· Tenzij anders overeengekomen dient de volledige factuur voor de start van onze werkzaamheden te zijn voldaan.
· Indien de keuken al is geplaatst wanneer wij de gietvloer aanbrengen dienen de plinten van de keuken verwijderd te zijn. Wij smeren vervolgens de gietvloer om de pootjes van de keuken heen.
· Het is mogelijk dat wij bij extreme weeromstandigheden de gietvloer niet kunnen aanbrengen. Dit kan bijvoorbeeld bij temperaturen boven de 30 – 35 graden zijn of bij extreme kou en de afwezigheid van een verwarming.
· De omgevingstemperatuur moet om en nabij de 18 tot 20 graden zijn op het moment dat wij de gietvloer aanbrengen.
Betreden van de gietvloer
Nadat de laatste beschermlaag is aangebracht raden wij aan om er 24 uur niet op de vloer te lopen.
24 uur na applicatie: Er mag met sokken op de vloer worden gelopen.
48 uur na applicatie: Er mag met schoenen op de vloer worden gelopen.
De meubels mogen op de vloer worden gezet. Let op: niet schuiven.
5 dagen na applicatie: De vloer mag vochtig worden gereinigd.
7 dagen na applicatie: De vloer is redelijk uitgehard en bijv. uw keuken kan dan geplaatst worden.
Vloerverwarming
· De klant ontvangt voor start de installatie voorwaarden.
· Er dient altijd een loodgieter aan te pas te komen. Er dient een aanvoer / retour binnen een straal van 2 meter van de verdeler aanwezig te zijn.
· Er dienen minimaal 2 stopcontacten in de buurt van de verdeler te zitten.
· De verdeler mag niet geplaatst worden in de meterkast.
· De verdeler mag niet in een keukenkastje of in de buurt van een afvoer geplaatst worden.
· De klant ontvangt een installatiedocument ten behoeve van loodgieterswerk.
· Wij adviseren om geen elektrische vloerverwarmingsmatten te gebruiken. Indien de klant daar wel voor kiest dienen we matten extreem goed vast gemaakt te worden aan de ondergrond anders gaan de matten drijven in de egaline. Indien de matten gaan drijven dienen wij de vloer nogmaals te egaliseren. De kosten voor het egaliseren zijn volgens onze vast meerwerkprijzen uit de meerkwerklijst.
Plinten
· Wanden, minimaal, 1 meter vrij en schoon (tegen de tijd van montage).
· Ruimtes goed begaanbaar.
· De monteurs starten doorgaans tussen 08.00 en 09.00 uur. Uit krijgt 1 dag van te voren een SMS met een tijdsblok
· Eventueel behang dient voldoende van de vloer verwijderd te zijn. Plinten worden niet op het behang gemonteerd.
· De wanden moeten voldoende droog zijn, er dient minimaal 1 week tussen het laatste stucwerk en het monteren van de plinten te zitten bij enkele millimeters stucwerk (finishinglaag / dunpleisterwerk. Wanneer er dikker gestuct wordt dient er minimaal twee weken tussen het laatste stucwerk en het plaatsen van de plinten te zitten.
· Parkeergelegenheid verlengde bus (6 meter) voor de deur.
· Indien u voor een krimpband / kantfolie / foamrand heeft gekozen dient dit door u zelf verwijderd te zijn voordat wij de plinten plaatsen.
· Behang moet verwijderd zijn.
· Indien bovenstaande zaken niet geregeld zijn bij de start van onze werkzaamheden zullen wij op een later moment terugkomen. De extra kosten die hier mee gemoeid zijn zullen wij door moeten berekenen op de eindfactuur.
Schoonmaken
Een gietvloer schoonmaken vraagt weinig inspanning. Stofzuigen of alleen met een stofwisser en af en toe een vloerreiniger is voldoende. Doordat de vloer aan 1 stuk gegoten wordt, zijn er ook geen naden waar vuil en stof in kan inkruipen. Het eenvoudige onderhoud is zeker één van de redenen waarom gietvloeren tegenwoordig zo populair zijn. Je vindt op onze website tevens blogs die ook nog tips geven over het onderhouden van een gietvloer.
Wanneer gietvloer reinigen?
Net zoals andere vloeren heeft ook een gietvloer periodiek onderhoud nodig. Het grote verschil is dat een gietvloer vloeistofdicht is, waardoor water of andere vloeistoffen niet in de vloer trekken. Het is belangrijk dat u schoonmaakt met een schoonmaakmiddel welke geen zeepresten bevat. Producten met glycerine of zeep dringen niet in de vloer maar laten een vettig filmlaagje na op de vloer. Dat laagje trekt nét vuil en stof aan waardoor je vloer er vuil gaat uitzien. Dit geldt ook als u enkel met water schoonmaakt. Dan bestaat de kans op een dun kalklaagje met hetzelfde resultaat.
Klein en groot onderhoud
Hoe vaak je de vloer schoonmaakt hangt af van verschillende factoren, zoals de intensiteit van het gebruik, aanwezigheid van huisdieren en jouw persoonlijke voorkeur. We raden aan een gietvloer 1 keer per week schoon te maken met een stofwisser of een stofzuiger (bij voorkeur een steelstofzuiger van Dyson) met een zachte borstel. Losliggend stof of vuil zoals kruimels worden op deze manier eenvoudig verwijderd. Deze vormen zijn goed voor ongeveer 85% van de totale vervuiling.
De grootste zichtbare vervuiling wordt echter veroorzaakt door de resterende 15%, beter bekend als de ‘vettige’ deeltjes. Een microvezel dweil in combinatie met een zeepvrij (PH neutraal) schoonmaakmiddel biedt hiervoor een oplossing. Specifieke vlekken of strepen pak je het beste aan met een schoonmaaksponsje. Gebruik zeker geen schuursponsje. Gebruik ook niet te veel water, want dat kan een laagje kalk achterlaten.
Vlekken verwijderen
De meeste vloeistoffen en vlekken zijn eenvoudig te verwijderen alleen met koffie, thee, olie en wijn ben je er toch maar best zo snel mogelijk bij. Neem een keukendoekje en neem de vlek zo snel mogelijk op. Is de vlek toch al opgedroogd? Dan kun je deze nog verwijderen met speciale doekjes van Bison of Blackbox. Wel altijd met een vochtige doek na doen.
Weekmakers
Rubber is een weekmaker voor gietvloeren. Dat bekend uiteraard niet dat je niet met schoenzolen op de vloer kunt lopen. Ook een zwart rubber streepje is eenvoudig te verwijderen van de vloer. Het gaat met name om nat rubber dat een paar uur of langer op een en dezelfde plek staat. Denk daarbij aan een trekker die je net gebruikt hebt voor het schoonmaken van je vloer. Zet die natte trekker niet op de vloer.
Tips gietvloer schoonmaken
* Plaats viltjes van Scratch no more onder je meubels (scratchnomore.nl)
* Gebruik weinig schoonmaakmiddelen* en vermijd de producten die zeepresten achterlaten.
(*gebruik bij voorkeur PU Cleaner van Dr. Schutz)
* Gebruik geen schuursponsjes of borstels met harde haren.
* Vermijd schuiven van meubels of andere (harde) voorwerpen over de vloer
* Hardnekkig vuil verwijderen met Bison of Black Box doekjes
* Bij glimplekken door schuiven, spray (spuitbus) gebruiken
* Bij de oplevering van de gietvloer ontvangt u een schoonmaakkit van BVL Gietvloeren met een aantal van bovenstaande genoemde producten.
Artikel 14 opstookprotocol
In (dek)vloeren met vloerverwarming, kan scheurvorming ontstaan door thermische lengteveranderingen en krimp. Dit is voor een gietvloer geen enkel probleem. Hoe meer kleine scheurtjes in de cementdekvloer, hoe beter. Dit betekent namelijk dat de vloer volledig gezet is.
Het is noodzakelijk om de vloerverwarming langzaam op temperatuur te brengen, en vooral ook weer af te koelen. Het is belangrijk dat alle vloerverwarming segmenten / groepen gelijkmatig meewerken aan de verwarming van de vloer om verschillen in werking van de vloerdelen te voorkomen.
Voorbeeld van een cyclus, uitgaande van 15 ºC omgevingstemperatuur voor start protocol. Aanbeveling: plaats op de vloer een thermometer of neem een infrarood thermometer bij de hand om de temperatuur van het oppervlak van de vloer te monitoren. Bij 31 ºC vloeroppervlakte temperatuur stoppen met het verhogen van de temperatuur en de afkoelcyclus inzetten!
dag | Watertemperatuur in ºC | Oppervlak vloer ºC |
1 | 20 |
|
2 | 25 |
|
3 | 30 |
|
4 | 35 | Max. 31 |
5 | 40 | Max. 31 |
6 | 40 | Max. 31 |
7 | 35 | Max. 31 |
8 | 30 | Max. 31 |
9 | 25 |
|
10 | 20 |
|
11 | Herhalen of stoppen |
|
Bij voorkeur de procedure opnieuw opstarten en deze meermaals uitvoeren. Mocht dit gezien de beschikbare tijd – niet kunnen, dan de installatie in gebruik nemen.
Algemene Voorwaarden BVL Gietvloeren per 1 januari 2021.