fbpx
 

Hoe onderhoud ik mijn gietvloer?

Een logische en veelgestelde vraag van onze klanten: ‘’Hoe onderhoud ik mijn gietvloer?’’
BVL Gietvloeren geeft u graag tips en advies om uw gietvloer goed te onderhouden.

Net zoals iedere vloer heeft een gietvloer onderhoud nodig. Het voordeel van een gietvloer is dat dat de vloer naadloos en vloeistofdicht is waardoor het schoonmaken en onderhouden eenvoudig is. Wanneer u onderstaande tips en adviezen overneemt gaat u jarenlang plezier hebben van uw droomvloer.

Nooit schuurmiddel of schuurspons gebruiken
U kunt het beste de vloer schoonmaken met een swiffer om vervolgens te dweilen. U krijgt bij aanschaf van een gietvloer bij BVL Gietvloeren een starters kit. Hier zit ook microvezeldoekje in. Verwijder hier een vlek mee. Gebruikt nooit een schuurmiddel of schuurspons! Dan kan het namelijk gebeuren dat de toplaag wordt aangetast.

Knoeien van vloeistoffen
U morst een glas wijn, uw kind stoot een drinkbeker om of tijdens een feestje valt er een biertje op de grond. Een klein ongelukje is zo gebeurt en dat is geen enkel probleem. Zorg er alleen wel voor dat geknoeide vloeistoffen binnen 3 tot 4 uur verwijderd worden van de vloer. Uiteraard het liefst zo snel mogelijk, dan hebben de vloeistoffen geen kans om in de vloer te trekken. Gebeurt dit nou wel een keer omdat u simpelweg een bepaalde vloeistof niet heeft zien liggen op de vloer? Dan zijn er verschillende schoonmaakmiddelen om de vlek te verwijderen. BVL Gietvloeren levert standaard een starterskit mee bij aanschaf van een gietvloer. In de starterskit zit onder andere een vlekkenverwijderaar om bijvoorbeeld ballpoint, inkt of strepen te verwijderen maar ook een PU cleaner voor het dweilen. Gebruik voor het schoonmaken van de vloer altijd een microvezeldoekje of mop.

Swifferen, stofzuigen en dweilen
Om een gietvloer een lange levensduur te geven adviseren wij om regelmatig stof, vuil en zand te verwijderen met een swiffer of stofzuiger met een zachte voet. Voor een stofzuiger adviseren wij altijd een Dyson steelstofzuiger. Het is, bij normaal gebruik, voldoende om de gietvloer eenmaal per week te dweilen. Voor een mooi, schoon en streeploos resultaat gebruikt u de PU cleaner uit de starterskit.  Andere allesreinigers zijn ook voldoende. Laat geen overtollige zeep achter op de vloer. Voor de Gietvloer UV adviseren wij tevens om een of twee keer per jaar een speciale PU reiniger toe te voegen aan het sopje zodat de vloer goed wordt ontvet. Voor de cementgebonden gietvloeren adviseren wij een aantal keren per jaar een speciale wax toe te voegen om de vloer mooi en vloeistofdicht te houden.

Let op met rubber op een gietvloer
Materialen die zijn gemaakt van rubber kunnen weekmakers bevatten. Denk daarbij aan deurmatten, fietsbanden, een dweil of snoeren. Het kan voorkomen dat er stoffen vrijkomen en daardoor gele vlekken achterlaten op een gietvloer. Zorg er dus voor dat u een dweil op een handdoek zet of een onderkleed onder de deurmat legt. In ieder geval iets wat geen rubber bevat zodat deze weekmakers niet direct in contact staan met de gietvloer. 

Gebruik vloerbeschermers van Scratch no More!
U wilt geen krassen of deuken in uw mooie gietvloer door schuivende stoelen of zware kasten. Om dit te voorkomen adviseert BVL Gietvloeren haar klanten om de verschillende vloerbeschermers van Scratch no more te gebruiken.Betonlook gietvloer - BVL Gietvloeren
Gietvloer - BVL Gietvloeren
Woonbeton - BVL Gietvloeren

BVL Gietvloeren

Wij zijn gespecialiseerd in het leggen van gietvloeren, woonbeton en in het egaliseren van vloeren. Door met de hoogwaardige kwaliteit materialen te werken garanderen wij u jarenlang plezier van uw gietvloer.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar extra informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op per e-mail of telefoon.

© 2015 – 2020 – BVL Gietvloeren.